Viața noastră în alt univers sonor


Motto: Viața e frumoasă și dacă nu e perfectă.

În timpul verilor, când eram copil, mă jucam tot timpul în piscine, parcuri acvatice, lacuri și chiar fântâni, umplându-mi zilele cu apă atât de multă încât oricine putea să creadă că sunt o sirenă, iar câteodată chiar eram. Dar chiar și când mă bălăceam puțin, îmi rămânea apă în urechi, fapt ce îmi făcea urechile să zăngane într-un mod incontrolabil. Știu cât este de deranjant acest sunet și nu pot să-mi imaginez cum ar fi să trăiești cu el pentru tot restul vieții.

Tinnitus, cuvântul latin pentru "zăngănit", se referă la durerosul și câteodată constantul zăngănit pe care unii oameni îl aud în urechi. Se pare că există speranțe pentru acești oameni, un doctor din America susține că a descoperit un tratament natural care ușurează viața celor care suferă de tinnitus.

Pe lângă zăngănit, tinnitus-ul poate cauza de asemenea și sunete de bâzâit, făsăit, bip, și multe altele. Atâta timp cât tinnitus-ul este continuu, el variază în intensitate, făcându-i pe pacienți să aștepte ca sunetele să se oprească sau ca acestea să apară.
Conform Asociației Americane a Tinnitus-ului, aproximativ 50 milioane de oameni suferă de tinnitus, acest lucru având un impact major asupra vieții lor. Dr. Andrew Cheng, asistent la Colegiul Medical New York, vrea să vă ajute și are și anumite sugestii despre cum ar putea face acest lucru. "Unul dintre cele mai importante lucruri la tinnitus, este acela că sunetul din urechi este traumatizant pentru cel care îl aude și adesea îi afectează viața de familie și alte relații apropiate".
Deoarece nu există niciun tratament cunoscut, Dr. Cheng spune că schimbarea stilului de viață este cele care poate ușura tinnitus-ul: gestionarea tinnitus-ului, evitarea cofeinei și alcoolului, protejarea urechilor de sunetele puternice și luarea suplimentelor alimentare.
Lipo-Flavonoid este un supliment nutrițional care conține vitaminele B și C, dar și multe alte substanțe nutritive care ajută la reducerea zgomotului din urechi, acesta aduce liniște pentru câteva milioane de pacienți care l-au încercat. Dr. Cheng continuă spunând că acest supliment are suces dovedit prin studii medicale, iar cum nu există un tratament care să vindece tinnitus-ul complet în momentul actual, mulți îl preferă pe acesta.
"70 % dintre pacienții care suferă de tinnitus au simțit anumite îmbunătățiri după ce au consumat Lipo-Flavonoid, care oferă suport nutrițional pentru a îmbunătăți circulația sângelui în urechea internă".

Tratamente
Orice problemă medicală trebuie tratată cu atenție. Tinnitus-ul câteodată dispare după un astfel de tratament. Verificați-vă starea de sănătate.
Asociația Americană a celor care suferă de Tinnitus susține că peste 200 de medicamente au scris în prospect că pot cauza tinnitus. Aspirina și anticoncepționalele sunt unele dintre ele.
Apararatele auditive vă pot ajuta câteodată prin emiterea unui zgomot ambiental care să acopere tinnitus-ul. Alte alternative includ "gestionarea tinnitus-ului", care în general este o combinație între consiliere psihologică și terapie auditiva. Scopul este acela de a reduce zgomotul făcut de tinnitus, spune Kasper, care asociază acest zgomot pe care-l aude de șapte ani, de când este într-o trupa de punk.
"Scopul este acela de face exact ca și cu frigiderul: îl auzi pornind dar creierul recunoaște acel zgomot și-l neglijează", a spus Kasper. Reușind să înțelegem ce anume cauzează plasticitatea creierului (abilitatea de a absorbi, a învăța, a memora, a uita, "a rescrie" conexiunile dintre neuroni) vom putea vindeca tinnitus-ul.

Rata de succes a acestor tratamente variază individual, dar în ansamblu rezultatele sunt încurajatoare.
Green, la fel ca mulți alții, încearcă ceva propriu pentru a neutraliza tinnitus-ul înainte de a intra într-un program al "Centrului Național Medical Naval" din Bethesda. "Nu puteam dormi, și mi-am dat seama că trebuia să aud un zgomot de fundal pentru a putea adormi". Așa că și-a pus un ventilator în dormitor, "tot timpul pornit, chiar daca erau 20 de grade sau 40 de grade". Deși mi-a oferit alinare, ventilatorul "a înebunit-o pe nevastă-mea". Dacă te uitai la patul nostru, vedeai o pătură subțire peste mine și cinci groase peste ea, pentru a nu auzi zgomotul.

Planul la care a lucrat Green la Bethesda, creează un sunet din trei componente: ambiental (zgomot de ploaie, al unei cascade), muzică ("improbabil sa fie Coldplay sau Lil Wayne, dar dacă funcționează e bună și asta") și o conversație (ca la radio). Doctorii vin apoi și măsoară rata de succes individuala a acestui plan. Aceasta este ultima combinație și potrivire. "Încerci mai multe combinații până o nimerești", a spus Spencer.
Dacă acest plan nu funcționează, Bethesda trimite pacienții în altă parte, cum ar fi la Centrul Medical al Universității Maryland din Baltimore, pentru dispozitive auditive care i-ar putea ajuta. Există câteva programe care implică astfel de dispozitive: terapia pentru retragerea tinnitus-ului, terapia pentru mascarea acestuia și un program privat numit Neuromonics. În general aceste programe implică anumite dispozitive auditive care produc sunete ambientale în ureche, durata acetor programe variază în funcție de procedurile impuse, unele ajungând până la 18 luni.

Progresul făcut în înțelegerea tinnitus-ului este constant, o parte din acesta datorându-se avansării scanărilor creierului, cum ar fi MRI care poate evidenția acele părți ale creierului în care se produce activitate neurală. În ciuda tuturor progreselor făcute, pentru mulți pacienți a învăța cum să reducă tinnitus-ul sau cum să trăiască cu el, rămâne o constantă experimentare și adjustare. Green a putut să înlocuiască ventilatorul din dormitor cu un aparat de aer condiționat mult mai silențios, iar acum el și soția sa pot dormi în liniște.Un milion de dolari a fost plătit societății americane Neuromonics de către Departamentul de Apărare pentru a găsi un tratament pentru tinitus militarilor care se întorc din Irak și Afganistan. Problema este luată în serios și de către Pentagon. Asociația Veteranilor de Armată avertizează că numărul de foști militari care suferă de tinitus se va dubla până în anul 2011.

Societatea Neuromonics, așa cum îi indică și numele, s-a decis să înceapă o serie de investigații neurologice pentru a găsi cât mai repede un medicament împotriva afecțiunii Tinnitus.
Știrea a adus speranță și pentru milioanele de civili care suferă de această afecțiune.

Ce tratament pentru tinnitus vi se potrivește? - Găsirea tratamentului potrivit

Deoarece oamenii suferă de tinnitus de mai multă vreme, au apărut remedii pentru tratarea acestuia. Acestea pot fi naturale, medicină convențională sau medicină alternativă. Datorită răspândirii largi a acestor remedii, mulți bolnavi de tinnitus sunt confuzi, deoarece nu știu pe care să-l aleagă, astfel încât să aibă efect. Alții sunt frustrați de faptul că nu obțin efectele dorite de la tratamentul pe care-l urmează. Asta nu înseamna că acel tratament nu este bun, ci doar că nu este cel potrivit.

Cheia găsirii tratamentului potrivit este aceea de a cunoaște cauza care a provocat tinnitus-ul în cazul dumneavoastră, doctorul vă poate ajuta în a realiza acest pas. Tinnitus-ul nu este o boală, dar este cauzat de o condiție medicală ascunsă. Cele patru cauze generale sunt: răni ale cochiliei, stres, probleme cu sinusurile sau alergii și Boala lui Meniere. Datorită faptului că tinnitus-ul nu este o boală, nu există nici un tratament pentru acesta. Dar nu înseamna că trebuie să vă trăiți restul vieții ascultând acel zgomot enervant. Acesta poate fi redus, până la a deveni imperceptibil și a nu vă mai afecta viața personală, iar atunci vă veți putea considera "un fost bolnav de tinnitus".

Iată ce scop au remediile împotriva tinnitus-ului. Sunt create și proiectate astfel încât să diminueze disconfortul pe care trebuie să-l suportați. Un bun exemplu de acest tip de tratament este cel homeopatic, creat special pentru a tratata cauzele tinnitus-ului. Există câte un tratament homeopatic specific pentru fiecare cauză, așa că ar trebui să-l alegeți pe cel potrivit. Sunt de asemenea pacienți cărora nu li se poate determina o cauză, așa că aleg mai multe tratamente. Efectele secundare nu trebuie să vă îngrijoreze deoarece substanțele sunt naturale și sunt preparate natural.

De asemenea, ar trebui să știți că succesul unui tratament depinde și de starea de sănătate în care vă aflați. Asta înseamnă că trebuie să mâncați sanatos, să faceți exerciții regulate, să vă odihniți, să știți să vă gestionați stresul, să aveți un stil sănătos de viață în general. Fiecare remediu are șanse de succes în funcție de pacient, așa că numai dumneavoastră puteți decide care are efect în cazul dumneavoastră. Câteodata, găsirea tratamentului necesită și greșeli, așa că nu vă lăsați fustrați foarte ușor. Aveți răbdare și nu dezarmați.

Mascarea tinnitus-ului

Când vine vorba despre tinnitus, pacienții se plâng de probleme cu somnul, aceștia neputând să adoarmă din cauza zgomotului pe care-l aud în urechi. Pe lângă durerea și disconfortul cauzat, această condiție medicală cauzează și un stres enorm, iar în unele cauze poate duce la boli mintale.
Până astăzi, nu există niciun tratament pentru tinnitus. Deși doctorii și cercetătorii lucrează din greu pentru a găsi un remediu, încă nu pot să vindece tinnitus-ul complet. Oricum, datorită cercetării intense, aceștia au reușit să creeze medicamente care să-i ajute pe bolnavii de tinnitus să iși suporte boala, cu ajutorul terapiilor, tratamentelor homeopatice și al tehnicilor simple de audiologie.
Una dintre aceste tehnici este cea a acoperirii zgomotului făcut de tinitus. Această tehnica este folosită de unii oameni pentru a masca sau reduce zgomotul creat de tinnitus. Pentru cei care abia au început sa aibă probleme legate de tinnitus, vom explica mai pe larg.
Mascarea lui se face prin ascultarea unor sunete, pentru a acoperi zgomotul cauzat de tinnitus.
Un lucru foarte important care trebuie luat în considerare de bolnavii de tinnitus este acela că fiecare om are alt nivel de toleranța a efectelor tinnitus-ului. Unii oameni pot reacționa puternic la disconfort și durere. Sunt de asemenea și oameni care sunt destul de norocoși încât să nu simtă nicio durere. Verificarea nivelului de toleranță este crucială pentru folosirea acestei tehnici.
Se știe despre tehnica mascării tinnitus-ului că este eficientă, datorită faptului că sunetele generate spre a fi ascultate si cele cauzate de tinnitus diferă la calitate. Acest lucru înseamnă că dintre cele două sunete, cel destinat mascării tinnitus-ului vă captează atenția și vă introduce într-o stare confortabilă, făcându-vă să "uitați" de celălalt sunet.


Tratamente - Cum să ne descurcăm cu Tinnitus


Protecție adecvată a urechilor

Tinnitus poate fi gestionat și calitatea vieții noastre poate să crească, dar primul pas este să avem grijă de urechile noastre. Asigurarea că purtăm protecții adecvate este primul pas. Toate celelalte tratamente au la bază acest principiu.

Terapia sunetului
Presupune umplerea tăcerii cu sunete terapeutice, lucru care distrage atenția acordată zgomotului provocat de Tinnitus. Poate fi utilizată în timp ce conducem, în timp ce ne relaxăm și chiar inainte de culcare.
Sunetele terapeutice personalizate pot ajuta la ușurarea disconfortului cauzat de Tinnitus.

Mascarea sunetului
Există aparate portabile sau de pus pe noptieră, care produc un zgomot care maschează liniștea, și în acest fel și zgomotul făcut de Tinnitus.

Relaxare
Stresul și anexietatea pot face ca simtomele Tinnitus-ului să fie mult mai rele, lucru ce constituie un cerc vicios. Învățarea modului de relaxare oferă o șansă mult mai mare pentru a gestiona Tinnitus-ul. Gândiți pozitiv! Relaxarea ne ajută la atenuarea simptomelor.

Exercițiu de respirație

Ne așezăm pe un scaun, de preferat unul cu spătar înalt, astfel încât și gâtul și capul să fie susținute de spătar. Sau putem sta culcat dacă preferăm așa.

Acum ne relaxăm mușchii. Verificăm fiecare mușchi al corpului, de la cap la picioare, iar dacă a rămas un mușchi tensionat îl relaxăm și apoi verificăm din nou toți mușchii. Trebuie să acordăm o atenție sporită gâtului și umerilor, pentru că în aceste zone sunt tensiuni, deoarece acestea sunt locurile în care interiorizăm stresul.
Acordăm nu mai mult de două minute acestui exercițiu iar apoi ne continuăm activitățile obișnuite din acea zi. Dacă nu simțim că ne-am relaxat nu trebuie să ne îngrijorăm deoarece relaxarea este un lucru care se deprinde în timp. După câteva exersări vom deveni mult mai conștienți asupra stresului care se acumulează în corpul nostru și de asemenea cu timpul vom putea să-l eliberăm mult mai ușor.
Cheia acestui exercițiu este practicarea lui regulată. Din acest motiv nu este necesar să exersăm mai mult de două minute.


Consiliere

A avea pe cineva cu care să vorbim despre problema noastră este foarte important, un consilier te poate ajuta să ințelegem mai bine Tinnitus-ul și astfel să gândim pozitiv, lucru care influențează pozitiv efectele Tinnitus-ului.

"Cognitive Behavioral Therapy" (CBT)

CBT are scopul de a ajuta pacienții să identifice legăturile dintre sentimentele emoționale și răspunsul dat de Tinnitus atunci când experimentează aceste sentimente. Prin încurajarea pacienților, CBT are ca scop micșorarea atenției acordate Tinnitus-ului, mai degrabă decât eliminarea acestuia.

Terapii complementare

Terapiile complementare cum sunt acupunctura, homeopatia, tratamentele herbale (Gingko Biloba) s-au dovedit a avea efecte foarte limitate. Poveștile despre reușita acestor metode tind a fi anecdote. Cu toate acestea, tratamentele de mai sus ne pot ajuta în tratarea Tinnitus-ului prin a oferi un stil de viață echilibrat.

Ajutor auditiv"

Dacă avem pierderi de auz, tehnica aceasta ne-ar putea ajuta: acordăm urechilor o pauză, le lăsăm să se odihnească și să "asculte" zgomotul de fundal. Imediat acest lucru ne va face să "uităm" de Tinnitus.

Terapie Habituală

Aceasta terapie presupune schimbarea modului de răspuns al auzului nostru, în acest fel, treptat, devenind din ce în ce mai puțin conștienți de efectele neplăcute ale Tinnitus-ului.
Home


Sistemul auditiv
Ce sunt acufenele?
Cum să prevenim

Sfaturi
Tratamente
Noutăți

Manifest
Celebrități
Acufenele și arta

Forum

Jurnal
Contact